בטיחות עבודה בטאבון גז

טאבון גז סכנה ובטיחות בניה ממגוון חומרים כמו בטון, אבן ומתכת.

ראשית יש להתייחס להיבטי בטיחות שנוגעים להפעלה כשהטמפרטורות בליבה גבוהות.

בטאבונים מבודדים בדרך כלל אין סכנה כוויה מהדופן לעומת זאת באילו שאינם מבודדים ברזל לדוגמא יש חשש גבוה מפני כוויה. סכנות השימוש בגז מוכרות לרוב לכן לא אתמקד בהיבט הבטיחותי של סכנות פיצוץ בזמן השימוש. במאמר זה אתמקד בעיקר בסכנות של הרעלה או חנק שנובעות מהשימוש בגז. למרות הדימוי שלו כדלק ירוק הוא חומר מזהם וכשזה בכמויות גדולות בדרך כלל הוא קטלני.

טאבון גז סכנה ובטיחות.

טאבון גז סכנה ובטיחות

מכוון שכל המכשירים מחוברים לארובה לצורך פליטת המזהמים  מחוץ למבנה יש לתכנן את המערכת בהתאם לשימוש.

בטאבונים ובכיריים שמשמשים במסעדות וגם במטבחים תעשייתיים חייבים לברר מהו התקן לגבי הולכה והשימוש בגז ולהקפיד על בדיקת מתקן הגז לפי הנחיית מכון התקנים. ארובות נירוסטה שאינן מחלידות ובעלות אורח חיים אין סופי לכן מומלץ מאוד להשתמש בהן.

חשוב מאוד לבטיחות בעבודה 

כשיש חשש שהחוזק המבני או האיטום של הארובה נפגעו חובה להחליף את הארובות ללא דיחוי.

טאבון גז סכנה ובטיחות

סכנות ובטיחות בשימוש בטאבון גז:

כשיש חשש שהחוזק המבני או האיטום של הארובה נפגעו חובה להחליף את הארובות ללא דיחוי.
סכנות ובטיחות בשימוש בטאבון גז:

1. אש שתפרוץ בתוך הארובה כתוצאה מחומרים דליקים שהצטברו על הדופן
2. במקרה של סתימה הגזים לא יפנו מחוץ למבנה ויפלטו לתוך החלל מה שיכול לגרום לחנק של מי שנמצא בתוכו.

3.מומלץ להשתמש בארובות נירוסטה יש שני סוגים בסיסיים.

אחת: נירוסטה ללא בידוד והשנייה: שתי שכבות בקטרים שונים וביניהן שכבת בידוד טרמי לטמפרטורות גבוהות
בדרך כלל מספיק עובי בידוד של 25ממ או לפי הגדרה שניתנת על ידי מתכנן המערכת
היתרון בארובה כפולה עם בידוד הוא החוזק המבני ומניעת כוויות.

 טאבוני גז בטיחותיים

נפוצים מאד ברחבי העולם. והם נוחים ידידותיים למשתמשים אך אינם סלחניים להתקנה לקויה או להזנחה

טאבון גז סכנות ובטיחות ההמלצות שלנו

1. להקפיד על בדיקה וניקוי הארובות

2. להתקין מערכת שמזהה ומתריעה על עלייה באחוזי גז רעיל בחלל. אין מקום לעגל פינות הקפידו לעשות זאת כמו שצריך.
בנוסף לבטיחות קיים גם ההיבט הבריאותי, אני ממליץ מאוד על שימוש בעץ.
סוגי עצים שונים משפיעים בצורה שונה על הטעם והריח ניתן למצוא חומר בנושא הזה ברשת (קישור) האוכל כמובן טעים יותר.
וכמו כן בשימוש בגז מגע העשן במזון מזהם אותו ופוגע בטעם.
בשימוש בטאבון בעסק כמעט בלתי אפשרי לא להשתמש בגז, ואילו בבית או בחצר אני ממליץ על שימוש בעץ.

לשיחה עם נציג לחצו – 0522788311

להודעת וואצאפ לחצו

להגיע עם WAZE

צוות Mr.Tabun

אודותינו

קמינים משה בר

פתרונות חימום יצירתיים לאילוצים מיוחדים ומורכבים, תוך מימוש בידע ומומחיות שצברנו במהלך השנים. התחדשות מתמדת, הקפדה יתרה על תקנים ובטיחות וללא פשרות על איכות החומר. השיקולים שלנו מקצועיים גרידא בשילוב מקצוענות, פרפקציוניזם ואסתטיקה!!!

מאמרים